Alternative fotballspill

I Norges land er vi mange som setter stor pris på fotball, og det i alle mulige slags former. Her samler vi på fotballkort, spiller sporten på spillebordet, tar med ballen på «løkka» for å sparke litt rundt med den og ikke minst satser vi på favorittlagene våre på TV-spill!

 

Spill med fotball som tema
Det første som må nevnes er selvfølgelig FIFA, som kommer i ny utgave hvert år, med oppdaterte spillere som er årsaktuelle. Dette spillet ble for 2016 kåret til tidenes beste fotballspill av Dingsetips hos Nettavisen, basert på en utvidet og mer realistisk spillopplevelse basert på flere taklingsmuligheter og bedre presisjon med pasningene. Også appen Football Kicks får bra skussmål som underholdning, og Pro Evolution Soccer har mange tilhengere, og lanseres også i ny utgave hvert år.

 

Bordspill om og med fotball
Husker du fotballspillet Stiga? De heldige av våre venner hadde et slikt stående i kjellerstua, der vi oppholdt oss på dager med dårlig vær. Da var det kamp om hvem sin tur det var, hvem som skulle spille mot hverandre, hvilke regler som gjaldt (som regel ingen) og hvem som skulle løpe opp og spørre om vi kunne få hver sin is fra dypfryseren som sto i hjørnet. I dag er utgavene forskjellige, men på en godt utstyrt lekebutikk på nett finner du fortsatt slike spill! Så om du vil at poden skal samle liknende gode minner som de du fikk, er det bare å klikke seg frem til en flott versjon av din gamle barndomsvenn – med mindre ditt står på noens loft og støver ned, så klart!

Saint - Petersburg, Russia - September 8, 2012: Children and adults play the table hockey Stiga Play Off. Public campaign I Choose Sport, organized by the Committee for Physical Culture and Sports of the Government of St-Petersburg and Lenexpo.

 

Ta med barna ut av huset på fridager
For å inspirere barna til å kose seg med å være ute, er det viktig at de får velge selv hva de vil holde på med av ballsport. Men vi overdriver neppe om vi sier at de fleste barna setter pris på å være ute med en fotball, enten det er sammen med kompisene eller med familien, rett og slett fordi de ofte idoliserer spillere som Messi og Ronaldo. Men som ekspertene sier er det viktig at barna selv har motivasjon – om de skal gjøre det bra. For en dag på løkka med venner eller familie er det bare moroa som gjelder!