Forbildene vi vil sammenligne oss med

Fotball er en verdenssport som alle elsker eller hater. Det er nesten ingen som ikke har en mening om fotball, og det gjør den til en av verdens mest ettertraktede idretter. Fotballen har skurker og superhelter, og vi elsker og hater dem. Men alle vil ha trofeet til slutt, uansett om man heter Carli Lloyd eller Mega Rapinoe.

Det som er bra er at kvinnefotballen er i utvikling. Nå spiller også menn med sports-bh, og både lønninger og seertall er på vei til toppen. Noe bedre enn det er det vel ingen som er uenige i. Her er noen av legender innen kvinnefotball og noen spennende nye navn på blokka.

Ada Hegreberg

Ada Hegreberg er vår aller heteste fotballstjerne internasjonalt. Hun startet karrieren i Sunndal IL i 2001. Allerede da viste hun takter som fikk foreldrene på sidelinjen til å måpe. Da hun puttet 26 mål på 18 kamper for Stabæk i 2012-sesongen var det bare et tidsspørsmål om når hun ville gå til en storklubb. Noen år senere var hun landet i Lyon og der har hun spilt siden. Hennes meritter er:

  • Gull i NM og sølv i Toppserien
  • Sølv i Bundesliga og cup
  • 6 gull med Lyon serie, 5 cup
  • 5 Mesterligatrofee
  • Ballon D`or 2018

Ragnhild Guldbrandsen

Ragnhild var en pioner på det norske landslaget og klubblaget Trondheims-Ørn. Det fikk hun 3 seriegull og 4 cupgull. Hun var en notorisk målscorer og puttet hele 254 mål på 190 kamper. Med et snitt på over 63 mål per sesong var hun også en klar kandidat for spissrollen på landslaget. Hun gjorde fra seg med flagget på brystet også.

I debuten fikk hun spille de ti siste minuttene, men likevel scoret hun etter bare to minutter. Det gav henne plass på laget til EM i 97 og VM i 99. I OL i Sydney ble hun legendarisk med sitt 2-1 mål før full tid. Norge vant senere kampen og OL-gull ved å score i forlenget spilletid.

Marta

Marta er Brasils svar på Pelé. Hun er en drible-mester og hurtig spiss med mange talenter. Marta startet karrieren i Vasco Da Gama og ble senere solgt til svenske Umeå. Det 35-år gamle fotball-esset har virkelig vært med på å sette kvinnefotball på kartet. Hun har deltatt i 5 VM-sluttspill og scoret 17 mål, mer enn noen mannlig kollega. Hun har 2 sølv med landslaget i OL.

Hege Riise

Hege Riise er en av våre mest fremtredende skikkelser innenfor norsk fotball. Hun startet karrieren i Setskog Høland, og har vært innom to utenlandske klubber i karrieren. Hun står i dag med flest landskamper gjennom tidene med 188 kamper. Dette er mer enn noen norsk fotballspillere uavhengig av kjønn. Hun står med gullmedaljer i henholdsvis EM, VM og OL!

Det som er spennende med Hege Riise er hennes trenerkarriere. Hun har styrt USAs damelandslag og er nå fungerende manager for det Engelske damelandslaget som har vist store framskritt. Det er blant annet med den utrolige erfaringen til Hege Riise (et navn engelskmennene har god erfaring med fra før)!