Hva er en god stadion?

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hva som faktisk er en god stadion.

Stadioner i utlandet

Disse stadionene er nok i en helt annen liga, men dette er fordi fotballen er en mye større del av kulturen der. Stadioner i Storbritannia kan fylle opp til 80 000 mennesker, noe som er på størrelse med noen av de større byene i Norge. Hvis du ser på listen over de største stadionene i verden er det lett å bli sjokkert!

Norske stadioner

Det er variasjon i norske stadioner på toppnivå også. Det som er sikkert er at det finnes mange karakteristiske stadioner rundt om i hele landet. Sparebanken Sør Arena som ligger i Kristiansand ligger for eksempel helt nede i vannkanten. Er ikke det ganske fantastisk?

Det som også er tilfelle med norske stadioner er at de som oftest har kunstgress, dette på grunn av værforholdene.

Lokale anlegg

Det finnes en rekke lokale anlegg der ute som har utrolig forskjellig standard. Vi har alle sett de fantastiske bildene fra fotballbaner på øyer langt ut i havgapet som er utrolig sjarmerende. Vi har også sett at mange bruker god stein til å lage vegger rundt gressmatta slik at fotballen ikke forsvinner ut på kantene. Dette er en utrolig grei måte å gjøre ting på!

Så hva er egentlig en god stadion?

En god stadion er et sted man kan dra og spille fotball og å se på fotball. Selvsagt vil det være forskjellige krav avhengig av hvor du drar, men å se en kamp på en lokal stadion eller et anlegg kan være like givende som å se på sport i utlandet.

Det som skal til for at en stadion er god er spennende spillere, gode muligheter til å se målene og samhold mellom folkene som jobber på stadion. Dette er noe som vi alle bør sette mer pris på.

Det å dra og støtte den lokale idrettsklubben er absolutt noe vi anbefaler deg å gjøre, enten du støtter de med penger, materialer eller tid. Det er mye som trengs rundt omkring hos de lokale idrettslagene.

Kan du huske hvilken stadion du besøkte sist? Hva var det som gjorde opplevelsen din god da du besøkte denne stadion? Kanskje du har helt andre krav for hva som regnes som en god stadion.

Kanskje du til og med er en banehopper eller? Det er jo innmari stilig i så fall!