Hvorfor fotball er så populært i Norge?

Det er ingen tvil om at fotball er en svært populær sport i nesten hele verden, men hvorfor er fotball så populært i Norge? Les videre for å få svaret på dette!

Det har lange tradisjoner

De fleste i de eldre generasjoner vil huske Tippekampen når den gikk på TV. Spør hvilken som helst fotballinteressert person over 50-60 år så vil de fortelle nostalgisk om hvor fantastisk spennende det var å se på disse kampene. NRK “feiret” Tippekampen med en rekke repriser på fotballkamper for ikke mange år siden.

I Norge har fotballen lange tradisjoner, men det har enda lengre tradisjoner i Storbritannia. Det er nok også derfor mange norske fotballsupportere også har lag i Storbritannia (helst England).

Fotball er en del av hverdagen

Noe nordmenn er gode på, er å rekruttere de yngre generasjonene til å holde på med fotball. Du finner nesten intet sted i Norges land som ikke har sitt eget fotballag. For å være et såpass lite land som det Norge er, så er det utrolig mange divisjoner innenfor fotball, både dame og herre.

Når man går på skolen så spiller man fotball. Det blir rett og slett en utrolig stor del av dagliglivet. Når man ikke spiller fotball, så ser man ofte på det på TV. Det er også slik at en rekke nordmenn bruker mye av fritiden sin på å se på lokal fotball, dra til utlandet for å se kamper og å følge med på laget sitt.

Noe som også gjør at fotball er populært i Norge er at det gjennom tidene har vært en rekke norske fotballspillere som har gjort det bra utenlands. Det er jo også slik at et av verdens største fotballag også har en norsk manager for tiden, nemlig Ole Gunnar Solskjær!