Verdens beste fotballspillere noensinne

 

Fotball er en av verdens aller mest populære sporter, og opp igjennom årene har vi sett noen ganske fantastiske fotballspillere komme på banen.

Kanskje den aller største helten og legenden innen fotballens verden er Pelé. Brasilianeren Edson Arantes do Nascimento ble født i 1940, og under kallenavnet Pelé ble han kjent som verdens aller beste fotballspiller noensinne. Totalt scoret Pelé 1281 mål, hvorav 541 var ligamål. Dette ga ham en plass i Guinness Rekordbok som den mestscorende fotballspilleren noensinne. I tillegg til fotball har Pelé blitt kjent for sitt engasjement for Brasils fattige befolkning.

Messi

En mer nåtidig komet på fotballens himmel er Lionel Messi. Messi ble født i Argentina i 1987, og er med det kun 29 år gammel. Per i dag er Messi spiller hos FC Barcelona, samtidig som han er kaptein for det argentinske landslaget. Han er den spilleren som har scoret flest mål sammenlagt for Barcelona, og er den yngste spilleren noensinne som har scoret mer enn 200 La Liga-mål. På toppen av det hele er han nå verdens nest best betalte fotballspiller.

Maradona, Ronaldo, Zidane

Går vi litt tilbake i tid igjen finner vi legenden Diego Maradona. Argentineren ble født i 1960, og har i tillegg til en lysende karriere som fotballspiller også tatt jobben som manager for Argentinas landslag. Det som gjorde Maradona så spesiell var ikke bare det faktum at han hadde ekstrem ballkontroll og både fart og reflekser som de fleste kan se langt etter, med sin relativt beskjedne høyde var han også mer manøvrerbar enn mange av de større spillerne.

Tilbake til nåtidens spillere er det også riktig å nevne Cristiano Ronaldo. Ronaldo er kaptein for det portugisiske landslaget, og spiller samtidig som spiss for Real Madrid. Da han ble solgt fra Manchester United i 2009 var han på det tidspunktet verdens dyreste spiller.

Det er også verdt å nevne franskmannen Zinedine Zidane, født i 1972. Zidane har i tillegg til lang tjeneste hos det franske landslaget også blitt kåret til Europas beste spiller noensinne, samt vunnet FIFA World Player of the Year hele tre ganger.